Ingvald Berntsen døde onsdag


Det var med sorg vi mottok det triste budskapet om at Ingvald Berntsen sovnet stille inn på DMS Finnsnes på morgenen onsdag 23. mai. Ingvald har kjempet mot sykdom i lang tid og har vært utrolig sterk og tapper hele veien. Savnet etter Ingvald er naturligvis stort for Synnøve og familien, som har det aller tyngst nå. Men Ingvalds bortgang rører ved alle med hjerte i og for Finnsnes Idrettslag. Gjennom sitt store engasjement og utrettelige arbeid for FIL gjennom tiår etter tiår, har Ingvald mer enn noen annen gjort seg fortjent til hedersbetegnelsen «Mr. Finnsnes IL». Mange kjenner han også som en meget dyktig lærer, og han har dessuten markert seg som lokalpolitiker i Lenvik kommune og på fylkestinget.

Ingvald fylte 70 år i april, og i den forbindelse skrev en annen FIL-nestor, Arild Braathen, en velfortjent hyllest til hedersmannen Ingvald — for publisering i Grønn Gensers vårutgave. Artikkelen oppsummerer på suverent vis hva Ingvald gjennom alle år har betydd for FIL. Grønn Genser ble trykket fredag 18. mai, men på grunn av distribusjonstiden for C-post vil ikke avisa være i postkassen til alle husstander og virksomheter i vårt område før tidlig i neste uke. I mellomtiden har altså Ingvald gått bort. Det er både uvirkelig og trist. Likevel gir det litt trøst å vite at Ingvald før pinsehelga — med sine nærmeste rundt seg — fikk lest artikkelen i Grønn Genser, og at han ga uttrykk for glede over det som der stod på trykk.

Vi bøyer hodet i respekt og takker for alt det Ingvald har gjort og betydd for Finnsnes Idrettslag. Ingvald står som en bauta i klubben og vil bli sårt savnet av alle. I forbindelse med FILs A-kamp mot Sortland lørdag ettermiddag vil Ingvald bli minnet med ett minutts stillhet før kampen, og spillerne vil under kampen bære sort sørgebind på draktermet.

Foto: Sverre Andersen / Artkkelforfatter: Olaf Øwre
Vipps App ikon RGB

Neste kamp

søn, 19. aug. 2018 16:00
Melbo
-:- Fakta
Finnsnes

NTL

Tabellen

Lag Ka Po
Lyn 15 34
Senja 15 33
Junkeren 15 30
Fløya 15 30
Frigg 15 27
Finnsnes 15 23
Grei 15 20
Harstad 15 20
Melbo 15 19
Skarp 15 15
Korsvoll 15 15
Stålkameratene 15 13
Skjervøy 15 11
Sortland 15 5

Siste kamp

Stadion: Finnsnes idrettspark lør, 11. aug. 2018 16:00
Finnsnes
1:1 Harstad

Følg oss på Twitter

Besøk oss på Facebook