Husk mat og drikke - både før og etter kamp

For å orke å være i bevegelse, trenger barn og unge et skikkelig måltid 2-3 timer før aktivitetsstart. Har de trening ikke lenge etter skoleslutt, er det derfor viktig at de har med seg en fornuftig sammensatt matpakke til lunsj.
Et forslag til et lunsjmåltid er et par skiver grovbrød/grovt knekkebrød med for eksempel skinke, ost, fiskepålegg eller leverpostei. Samt en frukt, skolemelk og/eller vann. Er treningen på kveldstid, må man på tilsvarende vis få i seg en skikkelig middag i god tid før treningen. Og er det gått flere timer siden lunsj/middag bør de også få et lite måltid ca 45 minutter før de skal i aksjon. Gjerne i form av brødskiver, knekkebrød, grøt eller annen lett mat.
Barn og unge må også ha tilgang til vann og drikke når de er i aktivitet. Det er best å drikke små slurker av romtemperert vann. Jo varmere det er i været, desto mer må de drikke.
And finally - for å restituere (gjenoppbygge) kroppen etter aktivitet, er det viktig at den får tilbake det den har tæret på, nemlig protein, karbohydrater og væske. Ideelt sett bør det skje innen 30 minutter etter at man er ferdig. Eksempler på mat er banan, youghurt, energibar eller brødskiver. Uten et slikt restitusjonsmåltid rett etter trening tar det mye lenger tid før både hode og kropp er klare for ny dyst.
Lykke til alle FIL'ere!
Vipps App ikon RGB

Neste kamp

søn, 03. jun. 2018 15:30
Lyn
-:- Fakta
Finnsnes

NTL

Tabellen

Lag Ka Po
Harstad 7 16
Lyn 7 15
Junkeren 6 13
Senja 7 13
Fløya 7 13
Finnsnes 7 12
Frigg 6 11
Stålkameratene 7 9
Skarp 7 8
Skjervøy 7 7
Melbo 7 7
Korsvoll 7 7
Grei 7 5
Sortland 7 0

Siste kamp

Stadion: Finnsnes idrettspark lør, 26. mai. 2018 16:00
Finnsnes
3:0 Sortland

Følg oss på Twitter

Besøk oss på Facebook