Før den 25. serierunden i PostNord-ligaen 2017


Den 25. og nest siste serierunden i årets PostNord-liga står for tur. Det er allerede klart at HamKam rykker opp til OBOS-ligaen. Hvem som får kvalifiseringsplassen er helt åpent. Det står mellom Alta, Asker og Raufoss. Selv om Alta i øyeblikket innehar denne, må de mest sannsynlig vinne i Raufoss, fordi det forventes at et formsterkt Asker vinner de to siste. I bunnen er Follo allerede klare for nedrykk, selv om de fikk en opptur sist mot Skeid. Lørdag blir minst ett lag til klar for nedrykk ettersom vi møter Brumunddal. Begge må vinne de siste for å kunne hente inn Vålerenga 2. Dette forutsetter også at Vålerenga 2 går poengløse av banen i de to siste.

Alle kampene denne runden spilles samtidig, nærmere bestemt lørdag 14. oktober kl. 13.00. En oversikt over kampene som spilles denne runden med noen betraktninger kan sees her:

Raufoss – Alta:
Her er situasjonen slik at begge er avhengig av seier for å kunne kapre 2.plassen, forutsatt at Asker vinner sine to siste. Dette er en helt åpen kamp hvor tilfeldigheter og små marginer fort kan avgjøre.

Skeid – Bærum:
Skeid er nok innstilte på å revansjere sist helgs fadese mot Follo, mens Bærum kommer fra en knallsterk seier mot Raufoss. Hvis Bærum vinner er det fortsatt mulig å passere Skeid og dermed innta 5. plassen ved sesongslutt. Skeid på sin side sikrer 5. plassen med poeng her. Kampen har liten betydning for alle andre lag i avdelingen.

Kjelsås – Vålerenga 2:
Kjelsås har gjennom flere år vist seg meget sterke på Oslos tak. Vi håper selvsagt at de holder trøkket oppe også i siste hjemmekamp for året. Hvis det skjer, kan det bli spenning helt inn med hensyn til hvilket lag som havner tredje sist og dermed rykker ned. Vålerenga 2 har et tøft program i disse dager i Eliteserien, og det er ikke godt å si hva de stiller med her.

Follo – KFUM:
Det er to velspillende lag som møtes i Ski Idrettspark. I Follo er det ikke godt å si hva som skjer etter sesongen. Håpet er at Follo-regionen ser verdien i å ha et godt fotballag, og at klubben som har vært meget gode på talentutvikling får fortsette med det også i 2018. I KFUM er situasjonen helt annen. De har etter en trøblete start på sesongen hentet seg bra inn etter hvert. Den veldrevne klubben vil nok helt klart være å regne med i tetsjiktet neste år. I år har de rykket opp med sitt 2. og 3. lag, slik at de neste år har lag både i PostNord-ligaen, Norsk Tipping-ligaen og 4.divisjon. Det er selvsagt et uvant underlag for KFUM ettersom dette er årets eneste gresskamp, men de blir likevel favoritter.

HamKam – Nybergsund:
Hedmarksderby på Briskeby. HamKam har rykket opp og Nybergsund har berget plassen med god margin. Tror hjemmelaget som har fantastiske 12 av 12 seire på hjemmebane ønsker å avslutte med stil og vinner også denne.

Grorud – Asker:
Etter en god vårsesong har det buttet imot for Groud i høst. For Asker sin del har de blitt bedre og bedre i løpet av sesongen. Det ligger mye i potten for Asker, og de kan fort innta 2. plassen etter denne runden.

Finnsnes – Brumunddal:
Det som er helt sikkert er at noen kommer til å være skuffet etter denne kampen. Hvis et lag vinner kampen samtidig som Vålerenga 2 taper mot Kjelsås,  blir det spenning i forhold til nedrykk også i siste serierunde. Ved uavgjort er begge lag uansett nedrykksklare.
Vipps App ikon RGB

Neste kamp


Fløya - Finnsnes 4.mai klokken 19:15

NTL

Tabellen

Lag Ka Po
Senja 26 58
Frigg 26 55
Lyn 26 53
Fløya 26 47
Junkeren 26 46
Harstad 26 42
Grei 26 40
Finnsnes 26 34
Skjervøy 26 29
Melbo 26 28
Skarp 26 27
Korsvoll 26 22
Stålkameratene 26 16
Sortland 26 13

Siste kamp

Stadion: Finnsnes idrettspark lør, 27. okt. 2018 12:00
Finnsnes
1:1 Skarp

Følg oss på Twitter

Besøk oss på Facebook