Før den 6. serierunden i PostNord-ligaen 2017

Nasjonaldagen er feiret, og den 6. serierunden i årets PostNord-liga står for tur. Ligaen har så langt vist seg å være akkurat så tøff som man trodde på forhånd, og ingen kamper er enkle. Det er vel ingen som er overrasket over at HamKam, Skeid og Raufoss ligger i tetsjiktet, men det er kanskje overraskende for mange at Alta IF har gjort det så bra etter en litt tung vinter. Mer sensasjonelt er det nok at lag som Asker og KFUM i øyeblikket ligger under nedrykksstreken, men det er enda tidlig i sesongen og sannsynligheten er stor for at disse to begynner å sanke trepoengere snart. Kampene som spilles denne runden med noen betraktninger er som følger:

Lørdag 20. mai:
16.00 Raufoss – Kjelsås
En kamp mellom to lag som kommer fra bra opplevelser i den forrige serierunden. Et robust Raufoss-lag sikret seg en knallsterk seier i bortemøtet med Grorud, mens Kjelsås var fullt på høyde og vel så det med HamKam på Oslo`s tak. Dette blir nok en kamp med mange tøffe dueller, spesielt mellom sterke Anton Henningsson på topp hos Raufoss og stopperduoen Brotangen/Garnås hos Kjelsås. Det kommer til å smelle her, og Raufoss får et lite favorittstempel.

16.00 Bærum – Brumunddal
Bærum har så langt spilt mange jevne fotballkamper, og har kommet ok ut av det. De er nok brukbart fornøyd med poengdeling i lokalderbyet på Føyka sist, men det var nok litt bittert å miste to poeng i sluttminuttene. Brumunddal gjorde en bra første omgang mot Follo og produserte sjanser på løpende bånd. Gjestene viste seg imidlertid mest effektive, og etter at Anders Ludvigsen noe strengt fikk marsjordre tidlig i 2. omgang ble det for tøft. Bærum blir favoritt i denne.

16.00 Skeid – Grorud
Skeid gikk på sitt første poengtap for sesongen mot oss sist, men holder fremdeles nullen, som det eneste laget i norsk toppfotball. Denne gangen møter de et Grorud-lag som nok er revansjesugne etter to tap i de to siste. Sist gjestene spilte to kamper på rad uten scoring var sommeren 2014. Alt borger for en underholdende kamp. Det er bingo å tippe utfall her, og alt kan skje.

16.00 HamKam – KFUM
At HamKam ligger i toppen overrasker ingen, men at dette er oppgjør mellom topp og bunn er ganske sensasjonelt. HamKam var i hardt vær sist mot Kjelsås, men deres meget gode keeper Lukasz Jarosinski reddet den ene poenget. For KFUM sin del har de vel vært bra med spillemessig i samtlige kamper så langt, men marginer imot og til dels svakt forsvarsspill har gjort at det har blitt liten uttelling så langt. Kaptein Franck Semou må stå over for HamKam grunnet karantene. Det samme gjelder KFUM`s nøkkelspillere Kristoffer Hagen (midtstopper) og Christoffer Dahl (midtbane). HamKam har ikke tapt en seriekamp siden 12. juni 2016 da Hønefoss tok med seg alle poengene fra Briskeby. Tomålsscorer for Hønefoss var den gang nåværende HamKam-spiss Kevin Beugre. KFUM begynner nok snart å plukke poeng og kommer nok ikke til å være sjanseløse, men HamKam vinner denne.

16.00 Alta – Asker
Tabellmessig er jo dette i øyeblikket topp mot bunn. Det er likevel ingen grunn til å tro at dette blir noen "walk in the park" for hjemmelaget. Kevin Nicol`s mannskap i Asker har underprestert så langt, og er nok veldig sugne på å vise at sesongåpningen ikke har vært representativ for deres styrke. Skal de vinne i Finnmarkshallen må de først og fremst demme opp for målmaskinen Vegard Braaten, men vi tror de er kapable til det.

Søndag 21. mai:
15.30 Follo – Finnsnes
Follo fikk en etterlengtet seier i bortemøtet med Brumunddal sist. For vår del har vi hatt en del skadefravær de siste dagene og i skrivende stund er det ikke godt å si hvem som blir klare til kamp. Likevel viste vi sist mot Skeid at vi uansett skal klare å stille et bra lag, og lysten på vår første seier i Ski Idrettspark er stor. Følger vi vår plan og er godt nok forberedt skal vi ha en fair sjanse til å greie det også.

Mandag 22. mai:
18.00 Nybergsund – Vålerenga 2
Det er aldri godt å forutse kampene som involverer 2. lag. Nybergsund kommer fra en sterk borteseier mot KFUM, mens VIF-rekruttene stilte sterkt redusert og tapte klart mot Alta. Nybergsund blir favoritt til seier.
Vipps App ikon RGB

Treningsoversikt 2017

Neste kamp


Ingen kommende kamper!

PostNord Ligaen artwork PMS 639 C 160302

Tabellen

Lag Ka Po
HamKam 26 65
Raufoss 26 47
Asker 26 47
Alta 26 46
Skeid 26 44
Grorud 26 37
KFUM 26 34
Kjelsås 26 34
Bærum 26 33
Nybergsund 26 31
Vålerenga 2 26 27
Finnsnes 26 22
Brumunddal 26 22
Follo 26 22

Siste kamp

Stadion: KFUM-Arena lør, 21. okt. 2017 13:00
KFUM
2:0 Finnsnes

Følg oss på Twitter

Besøk oss på Facebook